‘Spraudy’ is er klaar voor

Het is geen doorsnee crosser. Aan alles is te zien dat hij goed voor zichzelf zorgt. Zijn haar zit goed en ook is duidelijk te zien dat hij niet zomaar wat aantrekt. Het is alweer een jaar of drie geleden dat hij voor het laatst aantrad op de glanzende ´Magic Kawa´tijdens de supercross in Goes. ´Ook al doe ik het weinig, toch zou het best een beetje mijn ding kunnen zijn´, zegt Kevin serieus. Als ik er over nadenk is dat ook wel zo. Zijn starts zijn bijna altijd ´on point´ en aan de timing ligt het ook niet. Zijn trainingsrondjes van deze avond lieten dan ook zien dat het niet verzonnen is. De dubbels en triples kwamen lekker uit en ook het wasbord ging redelijk vlot onder zijn Kawa door. ´Als de start goed is en ik kan de focus houden, zit er best wel een redelijke plaats in denk ik´, zegt de boomlange Zeeuw trots. Hij heeft expres nog niet gekeken naar de deelnemerslijst van zijn klasse. ´Ik ben de hele week al zo verschrikkelijk zenuwachtig´, geeft hij eerlijk toe, terwijl hij juist een enorme rust uitstraalt. Het is ook nogal wat. Ik kijk nog eens goed naar zo´n triple en moet toegeven dat het toch een heldendaad is. De afstand van zo´n sprong heb ik misschien vroeger nog wel eens benaderd, maar de gedachte dat er haast niets tussen ligt, maakt me dan toch wel wat angstig. Wat als…

Kevin Spruijt. Zijn laatste training voor het spektakel van aanstaand weekend zit er op en hij heeft er het volste vertrouwen in. Ik vertrouw met hem mee…