Vanuit het hart (2B1 Motorsports – Galvin MX Team)

Afgelopen januari besloot hij het wat rustiger aan te gaan doen als actief crosser. 30 jaar motorsport is natuurlijk ook nogal wat. Bjorn de  Cort is een ‘technisch mannetje’. Altijd wel geweest ook. De techniek interesseerde hem al van jongs af aan wat hem zo’n twintig jaar geleden bij HGS deed belanden. Bjorn’s taakomschrijving is niet samen te vatten op één A viertje. ‘Eigenlijk bemoei ik me overal mee’, lacht hij. ‘Maar zonder vervelend te zijn hoor’. Ik geloof hem. Bjorn is een aardige kerel die heel goed weet wat hij in zijn mars heeft, maar nog meer wat hij graag zou willen. Die wens kwam een paar jaar geleden dan ook uit.

De combinatie is goud

Als je zoveel jaren actief bent geweest op de crossbanen van Europa, waar hij o.a. 10 jaar aan een stuk de Europese amateurwedstrijden (IMBA) reed, weet je wel een beetje wat er te koop is in die wereld van glitter en modder. Veel ervaring, dus kennis, bracht hem bij het Galvin MX Team van Heikki van den Berg. Heikki is een goede vriend van Bjorn en tevens eigenaar van Galvin BV. Een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het electrolytisch verzinken en galvaniseren van metalen. De combinatie is goud, want ook Heikki reed zijn hele loopbaan mee in de vaderlandse top. Samen met de steun van HGS, Ladessa en GertJan Vorstenbosch werd een heus MX Team op poten gezet. Doelstelling van het team is jonge talentvolle coureurs te begeleiden in hun eventuele reis naar de top en dat lukt de mannen heel aardig. Op dit moment zijn o.a. rijders als Joshua van der Linden, Jordi van Orsouw, Rick Bouman, Mike van den Boogaart en Ronny en Dennis van Rooij de uitverkorenen. De gesprekken voor het nieuwe seizoen zijn volop gaande, maar er lijken vooralsnog weinig wijzigingen in het verschiet te liggen.

´Rijden kan hij wel, daar zit het probleem niet’

Onlangs verscheen er een pop-up activiteit in de media. De gebundelde krachten van het Galvin MX Team en GJV worden tijdelijk versmolten met de activiteiten van het talent zoekende 2 B one Kawasaki MX Team, welke onlangs Koen Gouwenberg in de armen sloot. Het gezamenlijke oog viel op het jonge talent, Ruben Fernandez, die op dit moment onverhoopt zonder materieel zit. Vanuit een aantal goede harten werd de verloren gelopen Ruben gevraagd de laatste twee wedstrijden voor het wereldkampioenschap mee te rijden op een voor hem vertrouwde ‘Kawa’. Ruben was snel om en de papieren nog sneller getekend.  Bjorn is er erg enthousiast over. ‘Het is natuurlijk prachtig zo’n jongen nog even in de etalage te kunnen zetten. Rijden kan hij wel, daar zit het probleem niet’. Het team is zich bewust van het beperkte aantal ‘zitjes’, voor het nieuwe seizoen, maar hebben veel goede hoop. ‘Als ze maar weten dat je er bent en waar je toe in staat bent’, zegt Bjorn hoopvol. ‘We gunnen het hem zo’.

EK wedstrijden

‘Je moet het zien als een losstaand project’, aldus een nuchtere Bjorn. ‘We richten ons vooral en straks alleen op ‘ons eigen team’, waar we de handen aan vol zullen hebben. We richten ons in 2019 in eerste instantie op de Nederlandse KNMV competitie en zullen vanzelf zien waar de toekomst ons brengt. We gluren stiekem wel eens naar de EK wedstrijden, maar dat is vooral financieel nog even te hoog gegrepen. Uitsluiten doen we daarentegen niets…’

Het Galvin MX Team

Van links naar rechts; Mik vd Bogaert, Jeroen v Teijlingen, Heikki vd Berg, Rik Bouman, Bjorn de Cort, Jeffrey Fijneman, Joshua vd Linden, Mitch de Vos, Jordi van Orsouw, Rob vd Veerdonk.
Cameron Durow, Ronnie van Rooij en Dennis van Rooij ontbreken op deze foto door blessure.

(Foto’s met dank aan o.a.Jeroen MX)