We hebben maar geluk

Geluk dat we kunnen en mogen crossen, maar zeker ook dat we zo goed als gezond zijn. Natuurlijk, we hebben allemaal wel wat. Kapotte knieën en hier en daar sneuvelt er wel eens een sleutelbeen. Zeker is dat vervelend, maar er zijn zo veel vervelendere dingen. Ver van je bed en je kunt er meestal weinig aan doen. Aanstaande zaterdag kunnen we wel een keer wat doen. Op het prachtige circuit van MC Rilland wordt jaarlijks een clubcross verreden in naam van de spierziekte ‘Duchenne’

Duchenne‘Duchenne’ is een ziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt. Het breekt langzaam maar zeker de spieren af. Kinderen met ‘Duchenne’ Spierdystrofie vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is deze vreselijke ziekte uiteindelijk fataal.

duchenne2Nee, we kunnen de wereld niet redden en zeker niet iedereen helpen. Daar zijn instanties druk mee in de weer en dat is goed. Wat we wel kunnen doen is die instanties ondersteunen want mensen, vooral kinderen, mogen niets mankeren. Komt daarom allen naar MC Rilland a.s. zaterdag 11 juni en steun de club. Steun de Stichting ‘Duchenne’ en steunde kinderen die het zo verrekte hard nodig hebben.