Wie, wat en waarom nu pas?

Sommige dingen of initiatieven blinken uit door hun simpelheid. Voorbeelden te over van dingen waarvan je dan denkt, ‘dat ik daar zelf niet opgekomen ben’.

Het hele ‘startpaginaverhaal’ is zo’n voorbeeld. ‘Makkelijk vindbaar door een duidelijk overzicht’ lijkt een sleutelzin voor gegarandeerd succes. Google geeft bijvoorbeeld antwoord op een groot deel van je vragen, mits de web info klopt en up to date is. Je vindt dan natuurlijk alleen pagina’s die jouw zoekwoorden bevatten en de al dan niet benodigde info daar over.

Omdat we meer en meer ‘vreemde crossbanen’ hebben bezocht het afgelopen seizoen, ben ik ook meer gaan zoeken naar foto’s, films en de ligging ervan. Door de gevonden info op het web ben ik 1 keer naar het postadres van een crossvereniging gereden. Er was dan wel niemand thuis, maar de tuin was echt te klein om er een fatsoenlijk rondje te maken. Ook voor m’n zoontje met z’n 85. Al met al was het vaak even zoeken. Na een website te hebben gevonden via Google kwam ik er soms ook achter dat er een Facebooksite van leefde, maar vaak dan weer onder een andere naam. Tijdrovend in deze snelle tijden.

Nog niet zo heel lang geleden viel mijn oog op een, voor mij, nieuwe site. www.crossbanennederland.nl Er bleek dus iemand te bestaan die het ook beu was iedere keer maar te moeten zoeken naar de juiste info van een crossclub of baan. De site is simpel maar heel gebruiksvriendelijk en doeltreffend opgezet. Op de startpagina staan alle provincies onder elkaar afgebeeld met een vlag. De vlag aangeklikt kom je op een lijst met alle crossclubs in desbetreffende provincie met achter iedere club weer een Facebook en Twitter doorklikicoontje. Je hebt dan de keuze meteen naar de website te gaan, naar de locatie van de baan of naar de Facebook en/of Twitterpagina van de club die je zocht.

Misschien had er wel eens iemand aan gedacht, maar nooit eerder was er iets ondernomen.

Degenen die de site nog niet kennen raad ik aan eens een kijkje te nemen. Crossseizoen 2016 staat zo weer voor de deur dus doe er je voordeel mee.