De beul is terug

(Door Olav Heijt)

kevin 3

Ik noemde hem al eerder gekscherend ‘ de beul van Meliskerke’, maar hij is ook groot. Groot en breed. Maar hoe groot je ook bent, je blijft een mens met alle kans op blessures en gebreken.

‘Ik kon mijn helm niet eens meer opzetten’
Ook Kevin heeft een mindere tijd achter de rug. Niet alleen door de pijn, maar zeker ook door het gemis van het rijden. Een ontsteking in zijn schouder bleef maar opspelen tot hij op een gegeven moment niet eens een fles op kon tillen. Een slijmbeursvlies ontsteking was de oorzaak van alle ellende. Na twee cortizone spuiten om de ontsteking te remmen schoot de pijn tijdens een motortraining toch weer terug in zijn schouder. ‘Ik kon mijn helm niet eens meer opzetten’, lacht hij nu. De hoop om de motortraining weer te kunnen hervatten vervaagde toen hij zijn arm niet eens meer boven zijn schouder kon krijgen.

kevin 4

De kartavond met zijn trainingsmaatjes heeft hij nog wel afgewerkt, maar was achteraf niet echt bevorderlijk voor zijn genezingsproces. ‘ Gelukkig heb ik rechts nog’, lacht hij weer. ‘Proosten gaat dus gewoon’. Na twee weken was de pijn nog niet noemenswaardig gezakt. Weer twee cortizone spuiten later was er nog steeds geen resultaat. Toen ook een ingelaste rustperiode geen oplossing bracht is Kevin naar Eeklo in België gereden. Dr. Roosen staat er bekend als de ‘motorcrossdokter’. Ook van hem kreeg Kevin een injectie, maar nu voor een ontstoken bicepsspier. Conclusie was dat de huisarts eigenlijk twee spuiten op de verkeerde plaats had ingespoten. Angstig voorzichtig vroeg Kevin wanneer hij weer zou kunnen gaan rijden. ‘Volgende week maar weer proberen’, verblijdde de arts hem.

Kevin 1Onmogelijke achtervolging
Vandaag dus weer voor het eerst op de motor tijdens een clubwedstrijd in Wemeldinge. Kevin kijkt gelukkig. ‘Ik zie wel wat het wordt. Ben al blij dat ik weer kan en mag rijden’. Met een superstart voegt hij zich in de eerste manche al snel bij de kop. De snelheid zit er goed in en eenmaal de eerste plaats veroverd staat hij deze niet meer af. In de tweede manche is de start ook weer bovenmaats maar in de eerste bocht gaat het mis. Hij komt hard ten val en het lijkt er op dat hij de strijd zal moeten staken. Een omstander loopt al weg met zijn bril maar die wordt teruggeroepen door Kevin. Kwaad en gefrustreerd pakt hij zijn motor op en begint aan de bijna onmogelijke achtervolging. Ontketend jaagt hij achter de groep aan die al uit zijn zicht verdwenen is.

kevin 2De vierde plaats blijkt het hoogst haalbare in deze manche. Uiteindelijk staat hij, bebloed door een dikke snee in zijn onderarm, als totaal nummer twee op het podium. Trots en breed lachend neemt hij zijn prijzengeld in ontvangst.

De beul is terug van eigenlijk helemaal niet weggeweest!

(Foto’s met dank aan Ronny van Hulle)