Eer en sfeer in Markelo

DM Ik ben gek op het ONK. Vorig jaar heb ik met mijn kinderen de meeste van de wedstrijden bezocht en kan zeggen dat er een prachtige strijd te volgen was met, als het GP kalendertechnisch uitkwam, veel (internationale) rijders met naam aan de start. Prachtige verzorgde circuits met een even zo mooie strijd in alle klassen. Tenslotte is het toch grotendeels de Nederlandse top die daar tekeer gaat.

DM1Helaas is het ONK minder gek op mij. Met uitzondering van Axel, waar ik met open armen ontvangen werd, ben ik ook benaderd door Herman Bronsvoort die zich sterk maakt voor de organisatie van The Dutch Masters of Motocross welke aanstaand weekend neerstrijkt in Markelo. Die waardering van Herman is mooi en doet me veel. Vorig jaar belde hij me ook en heb geen seconde spijt gehad van mijn bezoek. Verrast en dankbaar. ‘De Herikerberg’ is toch wel een van de mooiste circuits die ons landje nog rijk is. De organisatie liet toen al niets te wensen over en het zal zondag alleen maar weer beter en mooier zijn. Markelo heeft een naam hoog te houden en daar is de organisatie zich goed van bewust. De overweldigende opkomst ieder jaar van publiek en rijders zegt eigenlijk al genoeg. Een geslaagd evenement verkoop zichzelf.

DM2Aan iedereen is gedacht in de vorm van veiligheid, sanitair en eet- en drink gelegenheden. Ook voor de mindervaliden zijn er tal van faciliteiten voorzien. Een speciaal rolstoelpodium, invalidentoilet en oversteekplaats zijn hiervoor aangelegd. Het belooft een prachtig spektakel te worden met een groot deel van de absolute wereldtop aan het hek. Kortom, geen reden te bedenken om niet te gaan als je van motorcross, sfeer en spektakel houdt. Wij zijn er klaar voor en hebben er vreselijk veel zin in.

DM3Op zaterdag kunt u de top van de Nederlandse jeugd in actie zien, waarna het ’s zondags de beurt is aan de ‘grote’ mannen en vrouwen. Voor entree prijzen en meer informatie kunt u terecht op www.motorcrossmarkelo.nl en www.dutchmastersofmotocross.nl