Dromen jagen

‘Een bewogen jaar’ is het geweest voor de Oirschotse Sam van de Ven. Eigenlijk is het te zacht uitgedrukt want er is heel wat gebeurd. Ook is er heel wat geleerd. Dat alles in het leven erg betrekkelijk is heeft Sam dit jaar wel ondervonden.

De klapper tijdens een training in Venlo zorgde voor veel verdriet. Vooral omdat ze op dat moment aan de leiding ging in het klassement. Voor Sam heel bijzonder omdat ze eigenlijk nog maar kort aan de crosswedstrijden van de MON meedoet. De eerste berichten waren zorgwekkend en even leek het er op dat Sam nooit meer zou crossen. Sam zou Sam niet zijn als ze er niet alles aan zou doen om toch weer op haar ‘Rakker’ te kunnen kruipen. Ze vecht zich op karakter terug en mag het na een aantal maanden, wonder boven wonder, weer proberen. Als snel heeft ze weer voldoende conditie opgebouwd om zich in Zwitserland aan te melden voor de laatste EK wedstrijd. ‘Er was niets te halen voor me. Ik had niks te verliezen, maar zo veel te winnen’. Ze wilde zo graag laten zien dat ze alles behalve afgeschreven was en dat lukte. Met een meer dan verdienstelijke 9e plaats keerde een overgelukkige Sam huiswaarts. Om het seizoen in stijl af te sluiten pakte ze in Heeswijk nog even een tweede plaats mee. Een waardige afsluiter met een vriendelijke, maar duidelijke, boodschap voor de concurrentie. Sam is terug.

Grootste fan

Sam straalt weer. Blij dat het allemaal zo positief afgelopen is en erg gelukkig met de mensen die in haar bleven geloven en ook in 2017 weer naast en achter haar zullen staan. Ze zal uitkomen in het NK dames onder de MON vlag en bij kwalificatie ook deelnemen aan zoveel mogelijk IMBA wedstrijden. Steun en toeverlaat Peter Huijbregts zal er ook volgend seizoen weer bij zijn en Sam met raad en daad bijstaan. Trainer, monteur en een luisterend oor. Ze dankt haar opa die ze als grootste fan aanrekent en ook is ze haar ouders erg dankbaar voor het feit dat ze de kans krijgt zich te ontplooien in de sport waar ze inmiddels haar hart aan verloren heeft.

Sams droom

Verder dankt ‘Team  Sam van de Ven’: Sam Johan Bollen (Ecomaxx), Twin Air, MB Tuning, Non Stop (Motul smeermiddelen), Van de Ven (Tegelbedrijf), DAJC, R2R Store Bladel, DT Piping, Das en Vlassak, Luna Glastinting, Vlemminq (Tegelbedrijf), Friet van de Laar (aannemersbedrijf) en MVD Racewear (Marcel van Drunen) voor hun hulp in het afgelopen seizoen. Hulp en vooral het geloof in het waarmaken van Sams droom.

Voor de ondersteuning van 2017 is Sam alweer druk aan de gang. Ecomaxx, Tegelbedrijf van de Ven, Tegelbedrijf Vlemmiq, DAJC, MB Tuning en R2R store Bladel hebben de toezegging al gedaan. De wil, het geloof en de spullen. MXInfected is er ook weer bij, uit bewondering en met veel respect. Nieuwe ronden met grote kansen…

Team van de Ven wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2017.

(Foto’s met dank aan Leon van der Lee – MX Fotograaf)