Handje helpen in Made


Er wordt ons veel ontnomen als het om motorcross gaat. Alles wordt aan zeer strakke banden gelegd en verschillende instanties doen meer dan hun best zoveel mogelijk banen te laten sluiten. Wij doen alles wat we kunnen om zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen crossen. We letten op het geluid, leggen netjes een milieu mat en ruimen bijna allemaal onze rommel op als we weer een heerlijke dag hebben genoten van de sport van ons leven. We moeten dus eigenlijk heel zuinig zijn op wat we nog hebben. Iets nieuws komt er niet snel meer bij, maar hetgeen dat we nog hebben zien te behouden is in ons aller belang.

Raar is dan wel dat als er iets dreigt te komen vervallen er bijna niemand reageert. Natuurlijk, we hebben het allemaal druk. Toch zien we kans tijd te maken om aan onze motor te sleutelen. We geven geld uit aan bussen en aanhangers. We fitnessen en een deel van de sporters koopt er zelf gepaste voeding voor. Duidelijk is dat we het allemaal verschrikkelijk graag doen en dit ook zo willen houden. Dan lees ik bij toeval vandaag een stuk over het jaarlijkse Crossweekend in Made. Een traditionele happening die zijn weerga niet kent. Een vol weekend plezier op alle fronten. Muziek, feest en een dikke portie motorcrossplezier. Rijders komen van heinde en ver om deze traditie in ere te houden. Nu blijkt dat het hele evenement op de helling staat. Niet vanwege de boeren. Die werken vrolijk mee. Niet van de gemeente, die promoten het zelfs. Het probleem ligt in het aantal beschikbare en welwillende vrijwilligers. Een telefoontje naar de organisatie leerde me dat het probleem dan ook nog steeds niet is opgelost. Er hebben wat mensen gebeld, maar het loopt vooralsnog niet storm.
In het eerste weekend van november (2-3 en 4) zou het spektakel moeten gaan plaatsvinden, als het allemaal door gaat. Bij deze meld ik mezelf aan! Het kan toch niet zo zijn dat we wel allemaal willen rijden, maar dat er niemand is die een handje wil helpen.

Motorcross Made ligt letterlijk en figuurlijk in ons eigen handen.

Aanmelden, heel graag en dan het liefst via de mail; info@garagebastiaansen.nl  Bellen mag natuurlijk ook: 076-5932321

https://www.facebook.com/motorcrossmade