Holeshot Sam

In de tijdtraining van de eerste kampioenswedstrijd voor de MON dames in Zijtaart zette de ECOMAXX rijdster Sam van de Ven een knappe derde plaats op de klokken. Er wordt gezegd dat een goed begin is het halve werk is, dus dat beloofde iets moois.

Dat mooie uitte zich al meteen in een onvervalste ‘holeshot’, waarna Sam een aantal ronden aan de leiding reed. Een klein stuurfoutje had tot gevolg dat de nummers 2 en 3 haar passeerden. Voordat Sam weer op de motor zat waren de twee al ver uit het zicht, op een afstand die niet meer te overbruggen bleek. Een verdiende derde plaats werd haar eerste deel.

Ook in de tweede start vertrok Sam op kop, maar maakte een fout in de eerste bocht. Weer kwamen de nummers 2 en 3 haar voorbij, waarna ze de rest van de manche heeft gestreden om haar derde plaats te kunnen  behouden. Met derde plaats in het dagklassement kon ‘Team van de Ven’, tevreden huiswaarts met een mooie zak punten.

‘Het starten gaat lekker, maar ik moet mijn hoofd nog ietsjes koeler houden. Het is echt jammer van de foutjes, maar ik zie het zeker als leermomenten. Als het mag heb ik nog een lange weg te gaan en veel te leren’, aldus een super gemotiveerde Sam.