Sam vecht voor kostbare punten

Sam is niet zo kapot van de harde banen. Ze traint er wel regelmatig op en voor, maar voelt zich om heel eerlijk te zijn een stuk beter in het losse zand. Ondanks dit weet Sam heel goed dat je allround zal moeten zijn of worden om over een heel seizoen het beste resultaat neer te kunnen zetten. Ze zal het dus zeker niet laten er alles uit te halen. Afgelopen weekend stond een wedstrijd voor het NK in Geldermalsen voor de deur.

De baan was erg nat, waardoor Sam zich zeker geroepen voelde de boel maar eens goed te gaan verkennen. Ook het starten op de harde ondergrond heeft ze nog niet helemaal onder de knie. Zo goed als het gaat in het zand, zo slecht gaat het op het harde. Bijna als laatste moest ze dan ook beginnen aan haar eerste manche. De kopgroep had er al meteen flink de sokken in, waardoor het voor Sam erg moeilijk bleek aansluiting te vinden. Constant maakte ze haar rondjes waardoor ze toch nog op wist te schuiven naar een 5e plaats. Op deze plek kwam ze ook over de finish. ‘Over het rijden zelf kan ik wel tevreden zijn. Over de start dan weer niet’

Ook met de tweede start kwam ze weer slecht weg. Wat sneller als in de eerste manche kon ze de aansluiting vinden bij de groep van o.a. Gwenda Haans, Eline Burgmans en Demi Verploeg. Deze dames verdedigden hun posities met heldenmoed waardoor Sam uiteindelijk weer genoegen moest nemen met een 5e plaats.

‘Je hebt allemaal wel je favoriete banen, maar ik wil gewoon op elke baan kunnen presteren. Daarom ben ik best tevreden met mijn 5e plaats. Elke week boek ik weer progressie en dat sterkt me enorm. Als ik terugkijk en zie hoe ik er een paar maanden geleden nog voor stond, ben ik al weer een heel stuk gegroeid’.

Volgende week zondag staat Well op het programma, waarna ze paasmaandag weer in Cuijk aan het hek zal verschijnen.

(Foto: Franske MX Pics)