MC de Sproeier bedankt

De parkeerplaats is al helemaal vol als we aankomen bij de “Schoudee” in Wemeldinge. Het bestuur van MC De Sproeier heeft samen met de burgemeester van Kapelle een bijeenkomst georganiseerd ter nagedachtenis van het overlijden van Erik Koote.
Niet alleen een heel mooi en respectvol gebaar maar zeker ook een nuttig. Aan de grote opkomst is duidelijk te zien dat er behoefte is hier nog eens met elkaar over te praten. Mensen komen voor Irina, hun dochtertje en de nabestaanden maar zeker ook voor zichzelf. Het heeft op iedereen een enorme impact gehad, dat is wel duidelijk. De Zeeuwse crossgemeenschap is niet heel erg groot maar daardoor wel superhecht, wat vanavond heel duidelijk blijkt. Er is niet zomaar een crosser heengegaan maar een lid van de Zeeuwse crossfamilie. Mooie respectvolle woorden gesproken door de burgemeester en Frank Rottier uit naam van het bestuur van de club. Ook veel respect voor het feit dat er slachtofferhulp aangeboden wordt. Het is ook niet zomaar iets.
Zoals de man ook uitspreekt gaat iedereen hier op zijn of haar eigen manier mee om. Ieder mens is anders, daarom.
Bekenden zoeken elkaar op en praten over hun gevoelens. Iedereen is verslagen en dat zal nog wel even blijven hangen. Tot slot komt een van Eriks beste maatjes, Steven Ovaa, naar voren. Steven heeft zich moedig opgeworpen als spreekbuis voor de familie.
Die ontlasting is erg welkom want ze hebben het zwaar, heel zwaar. Je ergste nachtmerrie die waarheid wordt. Irina heeft de kracht kunnen vinden aanwezig te zijn maar is zichtbaar gebroken van binnen.
Ik zie veel mensen om haar heen. Ze staat zeker niet alleen maar moet wel zonder haar Erik verder. Alleen met haar kindje. Zaterdag nog een hele moeilijke dag.

Sterkte Irina en verdere familie, veel sterkte…