‘Mixed emotions’ voor Sam van de Ven


Hemelvaart is ook voor Sam van de Ven geen vrije dag. Wel van school natuurlijk, maar van de zon genieten op deze dag doet ze het liefst in Venlo en met haar crosskleren aan.

Zoals altijd besteedt Sam de training erg nuttig. Rustig haar rondjes gereden en goed rondgekeken. De start van de eerste manche was matig. Zoals wel vaker ging Sam er eens goed voor zitten en kwam al snel aan op een derde stek aan. Meteen ging ze het gevecht aan voor de tweede plaats, maar maakte in de haast een klein stuurfoutje waardoor ze vrij onschuldig onderuit ging. Het kostte haar een aantal belangrijke plaatsen waardoor ze uiteindelijk op een, voor haar tegenvallende, vijfde plaats afgevlagd werd.

De tweede start was super. Als derde kon ze door de eerste bocht waarna ze meteen doorstootte naar de tweede plaats. Dit tempo wist ze vrij makkelijk en zonder druk aan te houden, wat een goede klassering beloofde. Toch bleek de haastige spoed weer een slecht plan. Door een onnodig foutje moest ze in de eindfase toch nog een plaatsje toegeven waardoor ze een dik verdiende derde plaats kon laten noteren. Ondanks de tegenvallende uitslag bleef Sam erg optimistisch.

‘Het rijden gaat goed en de snelheid is ok. Mijn ‘Ecomaxxje’ gaat als de brandweer en dankzij de vering van Promax blijf ik netjes in het spoor. Ik weet dat ik me kan meten met de kop, maar moet proberen rustig te blijven en me niet al te veel haasten. Door die haast maak ik soms kleine foutjes die me vervolgens het podium kosten. Jammer, maar ik weet waar ik aan moet werken’.

Voor de zondag stond Cuijk op het programma.

Nadat ze tijdens de training de baan goed in zich had opgenomen, wist Sam weer een bliksemstart te maken. Na een aantal ronden werd er al een fraaie derde plaats genoteerd, waarna ze in gevecht ging voor de tweede plaats. Omdat ze er vandaag graag op wilde blijven zitten wilde ze geen onnodige risico’s nemen waardoor ze uiteindelijk tevreden en met een derde plaats naar de bus kon. In het begin van de tweede manche kwam Sam hard ten val. Gelukkig hield ze hier niets aan over dan wat spierpijn achteraf. Omdat er nog iemand hard was gevallen werd de wedstrijd afgebroken en volgde er een herstart. Nog niet helemaal bekomen van de val maakte ze een vrij slechte herstart. Zoals ze gewoon is vocht ze zich weer een weg door het veld om op een vierde plaats aan te komen. Door haar constante rijden wist ze deze plek dan ook makkelijk vast te houden wat haar een vierde plaats opleverde.

Zo werd ze 3e overall, wat haar toch weer op het podium deed belanden.

Op tweede pinksterdag gaat de caravaan richting Stevensbeek.