Wedstrijdnieuws – Sam vecht tegen zichzelf in Lottem

De tijd gaat snel. Voor een buitenstaander dan. Het is alweer een jaar geleden dat de fanatieke Oirschotse zwaar ten val kwam. Toen ze uiteindelijk weer op de motor mocht was de weg naar haar oude vorm langer dan gedacht. Dat Sam een knokkertje is heeft ze inmiddels wel bewezen. Nu, precies een jaar later voelt Sam zich weer helemaal de oude. Eigenlijk beter dan voorheen. Ze heeft veel getraind en is qua rijden zeker weer gegroeid.
Afgelopen weekend trad ze aan voor een MON wedstrijd in Lottem. Haar starts zijn nog steeds van wisselende aard. In de eerste manche kwam ze heel slecht van het hek en moest in de achterhoede beginnen. Toen ze eindelijk in het wiel van de nummer vijf zat kwam ze ten val. Ze zette vervolgens alles op alles om toch nog als 5e over de streep te komen.
In de tweede manche kwam ze in het gedrang van de start ten val. Het duurde even voor ze haar machine weer aan de praat had, wat haar een halve baan achterstand opleverde. Sam zou Sam niet zijn als ze niet alles uit de kast zou halen. Na een gevecht door het veld kwam ze uiteindelijk toch nog in het wiel van de nummer 4. Meer zat er niet in, maar Sam was zeker tevreden.
‘Het rijden zelf gaat gewoon lekker. De starts moeten gewoon constanter en beter. Er zit wel eens een goeie tussen, maar ik kan er niet van op aan. In ieder geval heb ik iets om aan te werken’, aldus een gelukkige Sam Ze heeft nog even, want de volgende stop is 25 mei in Venlo.
(Foto’s met dank aan Relouw MX Pics en MX FotoGina)