Van je familie moet je het hebben (TM Cup)

Als ik wat schrijf en publiceer doe ik dat vaak uit respect voor bepaalde mensen. Bij wijze van persoonlijke uitzondering ook wel eens over het respectloze. Op mijn ‘diefstalbericht’ van deze week kreeg ik erg veel respons maar ook een aantal opmerkingen. Uit het verhaal zou een minder prettige nasmaak overblijven ten aanzien van de TM Cup en haar organisatie. Om misverstanden te voorkomen wil ik bij deze dan ook graag duidelijk maken dat het hele geval daar voor mij niets mee te maken heeft. Rotte appels kom je overal tegen. Zaak is alleen wel om op tijd de ‘ellende’ uit de schaal te pikken. De TM Cup is juist iets heel moois binnen ons crosswereldje. Ik heb er zelf een seizoen van mogen proeven en heb nooit eerder ergens zo’n vriendschappelijke en gemoedelijke band gevoeld. Hulpvaardigheid viert er hoogtij en aangezien het alleen TM rijders betreft zit je ook nooit zonder onderdelen, mocht er iets mis gaan. Er worden motoren uitgewisseld bij pech en er wordt gelachen, veel gelachen. Als mijn jongens niet op zaterdag zouden voetballen hing ik er waarschijnlijk nog steeds rond. Het is 1 grote familie waar je moeiteloos je weg zal vinden en opgenomen zal worden, afhankelijk van je eigen gedrag. Via een gezellig forum blijf je thuis op de hoogte van alle ontwikkelingen en wordt de vriendschap op ludieke wijze in stand gehouden. ‘Rare jongens die TM’rs’ hoorde ik een keer. Dus mocht er iemand twijfelen aan de sfeer op de TM Cup wedstrijden: Ga er eens kijken. Proef de vriendschap en geniet. Dat heb ik ook gedaan en om eerlijk te zijn mis ik de jongens toch wel een beetje…