Update Diefstal motoren – Open brief aan Con van Meel/MXpert

 

Je hebt me persoonlijk geraakt. Getroffen eigenlijk meer. Vandaar ook dat ik mijn verhaal kwijt moet. Op de een of andere manier heb je me nooit echt gemogen. Niet oprecht in ieder geval. Nee, we waren geen ‘dikke maten’, alhoewel je me dat op sommige manieren wel wilde doen geloven. Je bood me zelfs nog een TM aan voor de TM cup dit jaar welke ik vriendelijk afgeslagen heb.Waarschijnlijk alleen om niet alleen te hoeven gaan. Niet te begrijpen dat je jezelf vervolgens mede schuldig maakt aan de diefstal van de motoren van mij en m’n zoontje en de twee motoren van je ‘beste maatje’ Jurriaan Maassen. Het gaat niet alleen om diefstal maar zeker ook om het in gevaar brengen van familie. Ik moet er echt niet aan denken dat mijn zoontje wakker was geworden die nacht en naar de garage was gelopen. Vooral niet aan denken… Je hebt er spijt van stuurde je. Ook stuurde je dat het ongewild is gebeurd. Voor mij dikke ‘bullshit’. Hoe het ook in elkaar zit, dit is onvergeeflijk. De motor van mijn zoontje is voor een ‘habbekrats’ verkocht aan wie dan ook. Mijn mannetje, die ’s nachts in zijn onderbroek stond te janken in een lege garage. Ik zie het beeld nog steeds voor me. Vervolgens heeft hij drie nachten bijna niet geslapen. Door mijn eigen ‘actie’ op Facebook heb ik gelukkig nog kunnen voorkomen dat de mijne ook verdween naar ‘Godweetwaar’. ‘Je wilde hem wel in onderdelen’ heb je schijnbaar nog gezegd. Mooi vind ik dan weer wel in deze soap dat één van de medeplichtigen veel spijt is komen betuigen. Hij had het lef langs te komen met bloemen en excuus met oprechte tranen. Hij is dan ook degene die van zijn spaargeld een nieuwe motor heeft ‘voorgeschoten’, totdat er uiteindelijk geld zal worden betaald door de ‘medejatters’.  Het blijft geen goedkeuring waardig, maar mooier kun je je spijt niet betuigen. Misschien had je schulden. Geen schande, maar je hebt eigendommen genoeg die je ten gelde had kunnen maken. Maar nee, je hagelnieuwe TM 300 bleek belangrijker dan ons, onze spullen en onze naasten. Als ik het naadje van de kous wilde weten moest ik maar bij je langskomen om je verhaal aan te horen. Daar pas ik voor. Je neemt niet eens de moeite even langs te komen om je excuus aan te bieden. Als je zo’n mooi verhaal zou hebben had je dat allang wereldkundig gemaakt. Zoveel te verliezen. Alles op het spel gezet voor geld. Gelukkig waren we er door een ‘Gouden Tip’ van de overbuurman op tijd bij, want de gevonden ‘bestellijst’ was nog veel langer. Misschien hoop je dat dit overwaait maar dat denk ik niet. Wat je verder gaat doen moet je maar zien maar ik beloof je stellig dat dit de laatste motoren zijn geweest die je ‘verhandeld’ hebt. Ik heb getwijfeld of ik dit zou plaatsen, maar ben het mezelf, m’n zoon en alle andere meelevenden verschuldigd.

Blijf van m’n spullen af, ik heb al niet veel….

9 antwoorden
 1. Marcel
  Marcel zegt:

  beste Olav,

  Erg herkenbaar. Bij mij is dezelfde situatie het geval geweest. Ook betrokkenheid van een dealer bij diefstal. Andere dealers maakten zich schuldig aan bewuste heling. Motor wel teruggevonden, maar kon ik naar fluiten. De uiteindelijke koper was uiteindelijk te goeder trouw bij zijn aankoop. Kortom laat dit een les zijn voor een ieder!!

 2. Ricardo
  Ricardo zegt:

  Goed verhaal en zal dit delen. Ben benieuwd wat er met dit “manneke”gaat gebeuren.

 3. Carine
  Carine zegt:

  ik weet niet of het dezelfde Con van Meel is maar hij adverteerd vaak op motorcrossmarktplaats
  hij heeft mij ooit gecontacteerd voor onderdelen die ik te koop had
  het is nooit iets geworden
  van tevoren is hier wel de KTM van mijn zoon weg gehaald

 4. Siebrand
  Siebrand zegt:

  Schande als je geld wil hebben neem dan een baan ga niet andermans moter jatten vuile dief sterkte

 5. jm
  jm zegt:

  inderdaad,houd netjes van iemands anders waardevolle spullen af,gebruik uw 2 linkse handjes, dan kun je u dat ook veroorloven,wees niet lui en ga werken die mensen hebben dat ook moeten doen voor die spullen te kunnen veroorloven

 6. Eric
  Eric zegt:

  Hallo Werner,

  Het gebeurt veel te vaak dat je beste vrienden grote schade aanrichten, geld, vriendschap, oprechtheid dat kan hun hebzucht niet stillen. Mijn ervaring is dat ze gewoon weer opzoek gaan naar de volgende slachtoffer, zonder blikken of blozen.

  Sterkte en help je zoon Door de ellende heen.

  Groeten, Eric

 7. jcligthart
  jcligthart zegt:

  Netjes in woorden gebracht R. en nu maar hopen dat het recht zijn recht zal vieren ik hoop dat het wat gaat opleveren voor je en dat het gene wat je kwijt ben geraakt terug zal komen of in ieder geval dat je hier financieel beter van word, ga zo door grt ltrss.

Reacties zijn gesloten.