Het nieuwe licht

Er hangt een rustige, ontspannen sfeer in ‘huize Engelen’. Misschien toch wat ongewild, na het horen van het beroerde nieuws een paar maanden geleden. Max moest door de gevolgen van een zware crash zijn professionele motorcross carrière per direct stopzetten. Een zwarte dag voor het crossverslaafde gezin. De hectiek stabiliseerde langzaam maar zeker en de zinnen werden, enigszins geforceerd, verzet.

‘Max vond het een geweldig idee’

‘Max en knappe Shannon zijn een prachtig stel. Ze horen bij elkaar. Het past langs veel kanten. Shannon steunt haar ‘verslagen mannetje’ waar ze kan en samen maken ze nieuwe plannen voor de toekomst. Iedereen heeft dat wel eens. Dat je wakker wordt met iets in je hoofd. Zo helder, zo echt. ‘Vraag met niet waar het vandaan komt, maar ik had ineens het idee om lampenkappen te gaan maken van touw’, aldus een opgetogen Shannon. Ze vertelde Max haar idee die meteen erg enthousiast reageerde. Nog geen uur later waren ze onderweg om het juiste touw te zoeken en wat andere spullen te verzamelen. ‘Via Google stuitte ik bij toeval op een houten stam als basis voor een schemerlamp. Samen met bijpassend kapje een prachtig geheel’. Haar hersenen begonnen te borrelen. ‘Ik wilde al langer een leuke lamp op onze slaapkamer, maar kwam nog nergens iets bijzonders tegen’. ‘Max vond het een geweldig idee, waarna we in de achtertuin zijn gaan zoeken naar een geschikt stuk hout. Zo is het idee eigenlijk geboren’.

Uniek exemplaar

Nadat ze nog wat materialen bij de bouwmarkt hadden gehaald zijn ze aan het knutselen geslagen. Het werd uiteindelijk zo’n leuk en bijzonder lampje dat (schoon) vader Huub adviseerde het niet bij 1 exemplaar te laten. Iedereen die de lamp in handen kreeg wilde er een voor thuis. ‘En zeker niet uit beleefdheid’, lacht Max. Aangezien de weekenden een stuk rustiger zijn geworden is, ondanks de lopende schoolperikelen, de benodigde tijd wel aanwezig. ‘Als we er dan ook nog een centje aan zouden kunnen verdienen zou het helemaal leuk zijn’. ‘Enthousiast zijn  we de volgende dag spullen gaan inkopen om meer lampen te kunnen maken’. De plannen nemen al snel een vaste vorm aan. Shannon heeft besloten zich te gaan toeleggen op de verschillende productie mogelijkheden door zich aan te melden op het HMC (hout en meubilair college). ‘Het lijkt me ontzettend gaaf dit samen met Max vorm te gaan geven’. Uiteraard wordt iedere lamp een uniek exemplaar, want geen boomstam is hetzelfde. Er zijn inmiddels een paar modellen geproduceerd, waaruit de klant een keuze kan maken. Ook is het mogelijk een exclusief model te maken. Naar ons of uw eigen ontwerp.

 

 De plannen zijn gemaakt

De basisprijs voor een ‘standaard’ lamp zal liggen tussen de 54,95 en 69,95. Afhankelijk van materiaal en maat. Van de kappen blijven ze nog even af. Zoiets is erg persoonlijk wat het erg moeilijk maakt een voorraad aan te leggen. ‘In overleg zoeken we de juiste kap er desgewenst voor u bij’. De plannen zijn gemaakt. Als er een markt blijkt voor de handgemaakte lampen, ligt er al een lijst klaar met eventuele vervolg producten. ‘We kunnen bijna niet wachten, maar toch houden we dit nog even voor ons’.

De hoofden weer omhoog. Een nieuwe toekomst ligt in het verschiet. ‘We kijken niet meer naar wat we allemaal missen en niet meer kunnen. We zijn jong en de wereld ligt open…’

(Foto Max met dank aan Ron van der Bij RGP Photo)