Geslaagde Paasdagen voor Sam

Well

Afgelopen zondag stond voor Sam van de Ven de wedstrijd in Well op het programma. De eerste start was ze redelijk weg. Al snel reed ze naar de derde plaats om dat vol te houden tot het einde van de wedstrijd. Tevreden met haar plaats in de top drie, wat de laatste tijd geen uitzondering is.

Als een kogel vertrok ze in de tweede manche van het hek. Op kop vertrok ze over het startveld, maar werd voor de eerste  bocht nog net voorbijgestoken door Eline Burgmans. Sam heeft gevochten om haar tweede plaats vast te kunnen houden, maar moest toch in Gwenda Haans haar meerdere erkennen. Ze vond haar eigen tempo en hield dat aan tot het eind. Dat bracht haar een verdiende derde plaats wat genoeg was om ook totaal als 3e geklasseerd te worden.

Cuijk

De tweede paasdag halte stond in Cuijk. Daar aangekomen bleek de hele baan onder water te staan. Ondanks de modder reed ‘Ecomaxx Sam’, een perfecte tijdtraining waardoor de zin alleen maar steeg.

Haar eerste start was matig. ‘Achter het hek stond het helemaal blank en daardoor was het moeilijk een fatsoenlijk spoortje te maken. Natuurlijk had iedereen er last van, maar ik kwam gewoon slecht weg’. Toch voelde het rijden goed en zodoende kon ze opklimmen naar een 3e plaats. Nummer twee kwam in zicht, maar haar opmars stagneerde door een kleine val in de blubber. Gelukkig was ze in staat snel weer op te staan en de wedstrijd te hervatten waardoor ze toch nog 4e wist te worden.

Lekkende voorvork poten

Net voor de tweede manche werden er twee lekkende voorvork poten opgemerkt bij Sams motor. Ik besloot er maar het beste van te maken. Weer was de start niet bijzonder en in de tweede bocht gingen er een paar onderuit. Ook Sam zat er tussen moest zich los wrikken. Ze raakte in een fel maar fair gevecht met Demi Verploegh en Samantha Josta, maar de lekkende voorpoten lieten Sam in de steek. Haar armen werden hierdoor sneller moe dan normaal, waardoor het aangegeven tempo bijna niet aan te houden was. Uiteindelijk verdiende Sam een 6e plaats in het totaalklassement, waarmee ze redelijk tevreden is.

De focus ligt nu op Lottum, waar ‘Team van de Ven’ aankomend weekend de tenten op zal slaan.