Nicky verzamelt punten in Loket

‘Uiteraard had ik ook al veel verhalen gehoord over de GP van Loket. Mooie baan en veel publieke belangstelling’. Veel Nederlanders trekken er jaarlijks heen, dus dat zegt wel iets. Ondanks de aparte grondsoort werd Nicky enorm enthousiast bij het verkennen van de baan. Er zitten nogal wat hoogteverschillen in, dus haar eerste focus lag voornamelijk op de timing. Niet echt een ondergrond waar je je een misrekening kunt permitteren. Het rijden in de tijdtraining ging lekker waardoor ze deze op een 9e plaats af kon sluiten.

Geen makkelijke opgave
De start van de eerste manche was redelijk slecht waardoor Nicky zich van buiten de top 10 op moest werken. Het was geen makkelijke opgave, maar het lukte haar toch nog een nette 7e plaats te bemachtigen. Omdat het gat naar de rest intussen al veel te groot was geworden zat er dan ook meer niet in. ‘Over het rijden zelf ben ik best tevreden. De rondetijden waren lang zo slecht nog niet, dus er zou best meer ingezeten hebben als mijn start wat beter was geweest’. ‘

Rust zacht Igor
Een grote domper op de dag was de crash van Igor tijdens de eerste manche van de 85cc. ‘De sfeer veranderde meteen toe we het vreselijke nieuws hoorden. Erg genoeg zag ik het van het begin tot het bizarre einde. Een beeld dat me nog lang bij zal blijven. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten. Rust zacht Igor. Gelukkig was mijn tweede manche pas een dag later, waardoor ik het toch al een beetje een plekje kon geven’.

Nicky’s voordeel
De start van haar tweede manche was aanmerkelijk beter. In de eerste ronden kon ze vlot wat rijders passeren zodat ze al snel plaats 5 in kon nemen. Deze plaats kon ze even vasthouden tot Nancy haar voorbij kwam, waardoor ze terugzakte naar plaats 6. Een ronde later kwamen Livia en Kiara beiden ten val wat in Nicky’s voordeel uitpakte waardoor ze automatisch op de 4e plek terecht kwam. De twee dames mankeerden gelukkig niets maar konden het gat niet meer dichtrijden, waardoor Nicky zich op deze 4e plaats af kon laten vlaggen.

Regenval
Al met al was het een mooie, maar toch erg moeilijke baan. Vooral in de tweede manche toen de hevige regenval de boel erg glibberig maakte. ‘Ik kwam die tweede manche niet in mijn ritme en ben dan ook niet geheel tevreden met mijn gebruikte techniek. De uitslag maakt me daarentegen weer wel weer blij’.
Dit weekend in Loket bracht Nicky van Wordragen op een dik verdiende 7e plaats in het WK Dames. Met maar 2 punten van plaats 6 en 3 van plaats 5 verwijderd wordt het een spannende strijd in de volgende GP in Assen.

Hoe dan ook, Nicky en haar team zijn er helemaal klaar voor.

(Foto’s met dank aan Eric Laurijssen)